Managed hosting door True

AEX sluit de maandag af met verlies

 

Op de Amsterdamse effectenbeurs is de AEX-index maandag met 1,40 punt gedaald (0,2 procent) tot 668,87. Ook de Midkap-index daalde: min 6,28 punten (0,96 procent) tot 647,82.

KPN sloot onveranderd op 119,50 euro, ondanks de vrijdag afgeketste fusie met het Spaanse Telefónica en alle geruchten over mogelijke samenwerking met andere telecombedrijven en een overname van Orange, de Brits-Duitse aanbieder van mobiele telefonie. Het midkap-fonds Endemol ondervond wel negatieve gevolgen van de mislukte deal tussen KPN en Telefónica. Endemol - een Telefónica-dochter - daalde met 6,5 procent.
Een aantal technologiefondsen daalde sterk. UPC was de grootste daler binnen de AEX-index, met een verlies van 4,3 procent op 39,25 euro. Andere dalers waren Asml (min 3,5 procent) en Getronics (min 3,2 procent).
Sterkste procentuele daler op het Damrak was TAS Groep. Het IT-bedrijf leverde 0,37 euro in (14,1 procent) op 2,25 euro, nadat het maandagochtend een winstwaarschuwing had afgegeven. TAS verwacht in het eerste halfjaar een daling van de winst met 20 tot 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Sopheon was de grootste stijger op de Amsterdamse effectenbeurs. Het softwarebedrijf bedrijf boekte een stijging van 1,50 euro (14,3 procent) tot twaalf euro. Sopheon meldt dat de omzet over het eerste kwartaal 'sterk' was en in lijn met het bedrijfsplan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×