Managed hosting door True

Baan raakt dieper in financiële zorgen

 

Het Barneveldse softwarebedrijf Baan is in zwaar financieel weer belandt. Op de Amsterdamse beurs koerste het aandeel van de producent van erp-software voor de eerste keer onder de drie euro, omdat er twijfels bestaan over de financiële weerstand van de onderneming.

Het gerucht gaat dat Baan geen gebruik meer kan maken van de eerder toegezegde miljoenen van de investeringsbank Bear Stearns. Baan zou aanspraak kunnen maken op een krediet van 150 miljoen euro in ruil voor nieuwe aandelen, met als voorwaarde dat de koers van Baan niet onder 'een bepaald niveau' zou zakken. Ook op Wall Street kelderde de koers van Baan. Daar moest het aandeel ruim 14 procent inleveren en sloot daarmee op 2,44 dollar.
Baan verkeert al langer in het financiële verdomhoekje, aangezien het structureel meer uitgeeft dan het verdient. Dat leverde het bedrijf een lagere kredietbeoordeling op van het Amerikaanse Moody's. Deze kredietbeoordelaar heeft de zogeheten 'rating' van converteerbare aandelen van Baan Company verminderd.
Volgens analisten is Baan over twee tot drie kwartalen door zijn financiële voorraad van 160 miljoen dollar heen. De positie van Baan op de Amsterdamse beurs wordt daarmee almaar penibeler. Volgens marktanalisten riskeert het softwarebedrijf uitsluiting van de lijst van hoofdfondsen op de AEX als de financiële resultaten verder tegenvallen. Inmiddels steken steeds vaker geruchten de kop op over een eventuele overname van Baan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121988). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×