Managed hosting door True

UPC brengt klein deel Chello naar de AEX

 

Deze maand brengt UPC 10% van zijn Internetdochtermaatschappij Chello naar de beurs. Chello krijgt een notering aan de Amsterdamse AEX en de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Goldman Sachs (joint bookrunner), Morgan Stanley (global coordinator) en ING Barings (listing agent Amsterdam) begeleiden het bedrijf naar de beurs.

Chello heeft ervoor gekozen nu slechts een beperkt deel van het bedrijf naar de beurs te brengen vanwege de huidige lage koersen. Een groter gedeelte zal aan de beurs worden geïntroduceerd als het emissieklimaat is verbeterd. De verwachte opbrengst is 800 miljoen, zeggen analisten. Met andere woorden: Chello heeft een geschatte beurswaarde van 8 miljard euro. Enkele weken geleden werd het bedrijf nog op tussen de 10 en 15 miljard euro gewaardeerd.
De breedband Internetprovider Chello had begin maart meer dan 150.000 abonnees, om precies te zijn 153.580. Een jaar geleden waren dan er nog maar 2.200. Chello biedt breedband Internetdiensten aan in Europa en Australië. Later dit jaar komt daar Latijns-Amerika bij.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×