Managed hosting door True

Nasdaq laat opmerkelijk herstel zien

 

Amper een dag nadat Microsoft de Nasdaq in een vrije val trok, heeft de Amerikaanse technologiebeurs alweer een opmerkelijk herstel laten zien. Als belangrijkste oorzaak golden de koopjesjagers, die massaal inzetten op de gevestigde technologie-aandelen.

De Nasdaq Composite Index sprong als gevolg van het enthousiasme van de beleggers naar de 3711,57 punten. De winst bedroeg 6,58 procent, de op een na grootste stijging in de historie van de technologiebeurs. Gisteren daalde de beurs nog met 4,4 procent.
Grote winnaars bleken de technologiefondsen met een grote naam, die eerder nog zoveel procenten van hun koers verloren zagen gaan. Zo steeg Intel met ruim 8 dollar naar 125 dollar, tegen een verlies van 4 procent gisteren. IBM won 1,5 dollar en belandde op 108 dollar en Qualcomm steeg met ruim 5 dollar naar bijna 105 dollar. Vooral het herstel van Microsoft was verrassend. Maandag moest de softwarereus nog een verlies incasseren van 16 procent, maar de afgelopen beursdag koerste het aandeel op een winst van 4 procent. Het aandeel steeg met 2,75 dollar naar 69,50 dollar. Ook bij de Internetfondsen kon worden gejuicht. Yahoo! Zag het aandeel stijgen met 10,5 dollar tot 124,5 dollar, na een eerder verlies van 7,5 procent. Rond Yahoo! Gaan geruchten dat het voor 4 miljard pond de grootste uitgever van consumentenbladen Emap wil overnemen.
De elasticiteit van de Nasdaq lijkt opmerkelijk, maar is in feite een uitdrukking van de uiterst volatiele technologie-markt. Eén enkele factor - bijvoorbeeld tegenvallende kwartaalcijfers van Microsoft - kan de koersen naar beneden jagen. Terwijl één positief bericht tot herstel kan leiden. Analisten hebben eerder al op de onberekenbaarheid van de technologiekoersen gewezen. Dit keer wijten zij het herstel onder meer aan de kwartaalcijfers die over de gehele linie vrijwel allemaal beter waren dan verwachtj

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121860). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×