Managed hosting door True

Amsterdamse beurs lijkt onvoorspelbaar

 

De Amsterdamse beurs lijkt onvoorspelbaar geworden. Vandaag opende de AEX ruim 9 punten hoger dan het slot van gisteren, op ruim 668 punten, onder meer dankzij een stijging van het technologiefonds ASML.

Gisteren waren het juist de technologiefondsen die moesten incasseren, met als uitschieter UPC. Het kabelconcern moest maar liefst 14 procent inleveren en zakte naar 35,52 euro. Daarmee is het fonds na de introductie eind februari de helft minder waard geworden. Van belang zijn de maatregelen van de overheid, die de invloed van grote kabelaars zoals UPC en Casema aan banden wil leggen. Ook softwareproducent Baan moest stevig inleveren. Het aandeel zakte met 8,4 procent naar 4,15 euro, onder andere als gevolg van tegenvallende cijfers. Analisten wijzen bovendien op de omvangrijke daling van omzet uit licenties. Ook de aankondiging van een omvangrijke order kon Baan niet uit de problemen helpen. De Engelse computerproducent Evesham wil voor 6 miljoen dollar e-fulfillment-software van Baan.
UPC en Baan waren niet de enige verliezers. Ook fondsen als ASML leverden vele procenten in. En datzelfde goldt voor World Online. Het aandeel bereikte zijn laatste stand op 12,30 euro, maar krabbelde later weer wat op. Aan het slot van de beursdag koerste WOL op 13,20 euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×