Managed hosting door True

Damrak vandaag voortvarend van start

 

De Amsterdamse effectenbeurs is dinsdagochtend zonder angst voor een mogelijke beurscrash geopend. In reactie op de stijging van de Amerikaanse effectenbeurzen op maandag, opende de Amsterdamse beurs hoger dan het slot van gisteren.

De AEX-index noteerde een kwartier na opening een winst van 1,9 procent en steeg met 12,15 punten naar 650.02. De Midkap steeg in het eerste kwartier met 10.26 punten (plus 1,67 procent) tot 624.65.
Philips was een van de belangrijkste stijgers met een winst van 6,8 procent. Het bedrijf publiceert morgen de eerste kwartaalcijfers. Behalve Philips stegen ook KPN (plus 2,8 procent), Asml (plus 7,5 procent), Baan Company (plus 3,9 procent) en Getronics (plus 3,6 procent) goed in de markt. Baan publiceert donderdag kwartaalcijfers.
Ook op de lokale markt was de scheidslijn tussen 'oude economie' aandelen en 'nieuwe economie' aandelen, zoals die de afgelopen tijd werd getrokken, weer duidelijk aanwezig. Maar nu waren het de aandelen in de nieuwe economie die stegen. World Online, Unit4, Scala Business Solutions, Devote, KPNQwest en Seagull stegen aan het begin van de ochtend met meer dan 6 procent. De aandelen van traditionele bedrijven, zoals Ceteco, Axa Stenman en Delft Instruments, waren toen gedaald met meer dan 3 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×