Managed hosting door True

Gateway verrast met flinke winststijging

 

Amerika's tweede producent van PC's, Gateway, logenstrafte eerdere voorspellingen van financieel analisten met een 37 procent hogere winst over het eerste kwartaal.

De winst was vooral te danken aan de stijgende verkoop van PC's en Internet-diensten op de consumentenmarkt, waarmee de onderneming de tegenvallende cijfers in de zakelijke markt ruimschoots compenseerde.
De winst van Gateway bedroeg 136 miljoen dollar, ofwel 0,41 dollar per aandeel. Daarmee overtrof de PC-producent uit Californië overtuigend de resultaten uit dezelfde periode vorig jaar. Toen boekte het bedrijf een winst van 99,6 miljoen dollar. De verkoop steeg met 11 procent naar 2,4 miljard dollar. Op de consumentenmarkt steeg de omzet zelfs met 27 procent, vooral dankzij de bijdragen van het toenemend aantal abonnees (plus dertigduizend over het eerste kwartaal) dat gebruik maakt van de Internet-toegangsdienst die Gateway samen met America Online aanbiedt. Gateway is daarmee volgens onderzoek de snelst groeiende isp (Internet service provider).
Veel slechter verging het de zakelijke tak van Gateway. Hier moest het bedrijf een terugval van de verkoop melden met 19 procent. Na de millennium-boom trekt de verkoop in de zakelijke markt slechts langzaam weer aan. Gateway verklaarde teleurgesteld te zijn over de prestaties van zijn zakelijke poot, maar blijft zich concentreren op kleine en middelgrote bedrijven en op de overheid en het onderwijs.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121688). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×