Managed hosting door True

AEX start positief ondanks Nasdaq-val

 

De AEX opende vandaag in een positieve stemming, ondanks de verdere koersval van de Nasdaq. Daardoor startten veel technologiefondsen in mineur. Philips moest al snel 0,75 procent inleveren, en KPN, 0,35 procent.

De Amsterdamse beurs sloot de beursdag gisteren met een gering verlies van 1,03 punt af op 660,26 punten, zonder nog op de hoogte te zijn van het vertrek van Nina Brink. Dit werd pas na sluitingstijd medegedeeld. Het Damrak was wel op de hoogte van de koersdalingen op de Nasdaq, maar die hadden, ook gisteren, weinig invloed. Belangrijke IT-fondsen, zoals Philips en KPN, konden zelfs een behoorlijke winstsprong maken. Philips steeg met 1,30 Euro naar 165,30 Euro. KPN belandde met een koerswinst van 0,5 procent op 112,35 Euro.
Minder goed verging het kabel- en Internet-bedrijf UPC, ondanks de aankondiging van de intensieve samenwerking met Casema en Essent, waarmee het bedrijf KPN in de wielen rijdt. UPC kreeg een klap van 6,1 procent te verduren en eindigde op 41,40 Euro. Ander IT-fondsen die teleurstellend scoorden, waren Cap Gemini (min 8,33 procent), CMG (min 6,46 procent) en Ordina (min 4,03 procent).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121684). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.