Managed hosting door True

Microsoft getroffen door lagere PC-verkoop

 

De tegenvallende verkoop van PC's lijkt in toenemende mate de achilleshiel van Microsoft te worden. Richard Sherlund van Goldman Sachs, één van Wallstreets belangrijkste Microsoft analisten, stelde zijn prognose voor kwartaalomzet van het softwareconcern naar beneden bij.

Volgens Sherlund komt deze niet uit op 5,95 miljard dollar maar twintig miljoen dollar lager, op 5,75 miljard dollar. "De hardwareverkoop verloopt niet zo goed als we hadden verwacht, en dat raakt vooral Microsoft." Door die negatieve prognoses viel het aandeel Microsoft met 5,37 procent terug naar 79,38 dollar. Daarmee komt de koers akelig dicht in de buurt van het diepterecord over de afgelopen 52 weken, dat op 75,50 dollar staat. Het aandeel Microsoft is de schrik van de lopende antitrustzaak nog niet te boven, en is nog in afwachting van de bijdrage aan de resultaten van Windows 2000.
Als Sherlund gelijk krijgt, betekent dit dat de Microsoft-cijfers voor het tweede kwartaal worden gedicteerd door de PC-verkoop. Hij is echter niet louter negatief over de vooruitzichten van Microsoft. Volgens hem zullen nieuw te lanceren producten nieuwe impulsen geven aan de groei van het softwareconcern. Bovendien komt in de tweede helft van dit jaar duidelijkheid over Microsofts beroep in de antitrust-zaak. Volgens Shurland stijgen de kansen voor Microsoft. Tenslotte signaleert Sherlund een sterke stijging in de chipverkoop, wat weer een indicatie is voor de opleving van de hardware-omzet. De Goldman Sachs-analist verwacht bijvoorbeeld dat de verkoop van Intel-chips voor de PC-markt gedurende over het eerste kwartaal met 15 procent zal toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121648). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×