Managed hosting door True

Vlucht uit technologie zet stevig door

 

De vlucht van beleggers uit technologie-aandelen naar oude economie-fondsen heeft gisteren op Wall Street doorgezet. De Dow Jones-index steeg met 0,9 procent (100,52 punten) tot een slotstand van 11.287,08.

De Nasdaq, die maandag al 5,81 procent terug moest, verloor nu uiteindelijk 3,16 procent. De index sloot op 4055,90 punten. Dat is bijna 20 procent onder het recordslot van vorige maand. De hele dag liet de Nasdaq soortgelijke hevige koersschommelingen zien als in de afgelopen dagen.
Een winstwaarschuwing van Motorola, producent van mobiele telefoons, was de voornaamste oorzaak van de verkoopgolf onder de beleggers in tech-fondsen. Motorola kan zijn winstmarge van 10 procent op mobiele telefoons in het tweede halfjaar waarschijnlijk niet handhaven door de toenemende concurrentiedruk. Het aandeel zakte van ruim 150 dollar naar 123 dollar, een verlies van 18 procent. Cisco verloor 3,5 procent en Oracle werd 6,2 procent goedkoper, terwijl Advanced Micro Devices 9,5 procent in de min sloot. Internet-fondsen als Yahoo, Linux, eGain, Red Hat, Doubleclick en MP3.com liepen zware averij op.
Van de Dow Jones-waarden moesten IBM, Microsoft, Hewlett-Packard en AT&T een stap terug doen. Samen waren deze aandelen goed voor een verlies van een kleine veertig punten. Winsten bij aandelen van meer traditionele bedrijven als Alcoa, 3M en Honeywell wisten de Amerikaanse index echter in de plus te houden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121624). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×