Managed hosting door True

Internet-investeerder Softbank in zwaar weer

 

Eén van de grootste Internet-investeerders, het Japanse Softbank, moet over het afgelopen jaar een flink verlies incasseren. De bank verwacht een negatief resultaat voor belasting van 552 miljoen dollar, 260 procent meer dan het verlies dat het in het voorgaande jaar boekte.

De tegenvallende cijfers komen vooral op het conto van de rationalisering van Softbanks Amerikaanse dochtermaatschappijen. De financiële instelling boekte een opmerkelijk verlies van 733 miljoen dollar op de verkoop van Kingston Technology. Verder verloor de bank 1,1 miljard dollar op de verkoop van zijn bezit in Ziff-Davis. De verkoop van aandelen in Trend Micro en Softbank Technology ter waarde van 2,2 miljard dollar konden de tegenvallende resultaten niet goedmaken. Volgens een woordvoerder van Softbank wilde de Japanse investeerder koste wat kost het rationalisatieproces in 1999 afronden, om zich volledig op Internet-gerelateerde projecten te kunnen richten.
De teleurstellende cijfers van Softbank zijn op de beurs van Tokio niet ongemerkt voorbijgegaan. De beleggers reageerden massaal met de verkoop van Softbank-aandelen terwijl de Nikkei Index juist fors terrein won. Deze steeg afgelopen week met ruim 22 punten naar een slotstand van 20252. De aandelen Softbank vertonen een vrijwel voortdurend verval na het record van 198 yen medio februari.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121568). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.