Managed hosting door True

Solectron koopt onderdelen van Nortel

 

Het Amerikaanse bedrijf Solectron, de grootste schaduwproducent van elektronica ter wereld, wil de productie- en reparatiefaciliteiten van het Canadese netwerkapparatenbedrijf Nortel kopen voor negenhonderd miljoen dollar. Daarmee kan Solectron zo'n 20 procent groeien. Nortel is het grootste Canadese IT-bedrijf.

Solectron produceert uitsluitend in opdracht van merkfabrikanten, en behaalde vorig jaar een omzet van 2,9 miljard dollar. Het bedrijf wil Nortel-vestigingen in Ierland, Wales, Frankrijk, Canada, de USA, Mexico en Turkije integreren met zijn eigen vestigingen. Nortel wil zich meer concentreren op zijn kernactiviteiten.
Solectron was op de Nasdaq een van de weinige bedrijven die zijn koers zag stijgen. Solectron heeft nu 41 vestigingen over de gehele wereld, waarvan tien in Europa (maar geen in Nederland).
Nortel neemt momenteel deel in een conglomeraat van dertig bedrijven over de gehele wereld die zich bezighouden met het bevorderen van een grotere snelheid van Internet, onder de naam Broadband Content Delivery Forum.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121512). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×