Managed hosting door True

Koersverschil 'oude' en 'nieuwe' economie

 

Mensen die in het eerste kwartaal van dit jaar hebben belegd via beleggingsfondsen, zijn beter af geweest dan degenen die rechtstreeks in aandelen hebben gehandeld. Het totale rendement van aandelen op de Amsterdamse beurs kwam uit op slechts 1 procent. De beleggingsfondsen die in dezelfde fondsen belegden, kwamen op 4 procent.

Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) deden ook de fondsen die wereldwijd beleggen het beter dan de rest van de markt. De maatgevende Msci-Wereldherbeleggingsindex steeg met 6 procent. De beleggingsfondsen haalden een rendement van 10 procent.
Het Damrak kende een turbulent eerste kwartaal, met een duidelijke scheiding tussen de fondsen uit de 'oude' en de 'nieuwe' economie. De index voorhightech fondsen steeg met 16 procent, terwijl de financiële waarden 10 procent daalden. De kleine en middelgrote fondsen deden het verder beter dan de grote concerns: de index voor niet-AEX-fondsen ging met 12 procent omhoog, terwijl de (grote) AEX-fondsen daalden met 1 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121496). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×