Managed hosting door True

Herstructurerend 3Com ziet winst stijgen

 

Netwerkcomponenten-leverancier 3Com noteerde over het derde kwartaal van het lopende boekjaar een omzet van 1,4 miljard dollar. Dat is ongeveer evenveel als in het derde kwartaal van boekjaar 1999, maar 4 procent minder dan in het tweede kwartaal van het huidige boekjaar.

Daarentegen steeg de nettowinst fors: van 89,7 miljoen dollar in het derde kwartaal van 1999 tot 506,3 miljoen nu. Dat is een stijging van 464 procent.
Bij dergelijke stijgingspercentages is er vrijwel altijd sprake van bijzondere omstandigheden. Dat is ook bij 3Com het geval. In de florissante winstcijfers is een buitengewone winst uit investeringen opgenomen van 680,4 miljoen dollar en rekeningen van 2,9 miljoen voor aangekochtein-process technologie en van 10,2 miljoen voor een bedrijfsherinrichting. Zonder deze buitengewone baten en lasten - alle drie vóór belastingen - kwam de pro forma nettowinst in het derde kwartaal 2000 uit op 97,4 miljoen. In dat geval bedraagt de winststijging nog 'slechts' 9 procent.
3Com maakte bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend van plan te zijn de groei van het bedrijf te versnellen. Daarvoor heeft de onderneming vier technologische speerpunten geformuleerd: IP-telefonie, breedband-toegang, draadloze toegang en web-gebaseerde technologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×