Managed hosting door True

i2 Technologies wil Aspect overnemen

 

Het lijkt erop dat op het gebied van IT-overnames en -fusies aan de lopende band records worden gebroken. Op dit moment krijgt de overname van Aspect Development door i2 Technologies het etiket van ' de grootste overname uit de geschiedenis van de software-industrie'. Met de overname is een bedrag gemoeid van 9,3 miljard dollar aan aandelen.

Volgens i2 wordt het nieuwe, gecombineerde bedrijf de grootste leverancier van software en inhoud voor de b2b-markt (business-to-business). De onderneming heeft straks vierduizend mensen in dienst en beschikt over een budget voor onderzoek en ontwikkeling van bijna een miljoen dollar per werkdag.
i2 Ontwikkelt software voor het beheer van de aanvoerketen. Vorige week zette het de eerste stappen in de b2b-markt, toen het een samenwerkingsverband sloot met IBM en Ariba, gericht op de levering van geïntegreerde b2b e-handelsdiensten die de gehele keten omvatten.
De overname van Aspect Development past precies in het nieuwe plaatje. Dat bedrijf produceert uiteenlopende b2b-producten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121220). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×