Managed hosting door True

Debis Systemhaus staat toch in de etalage

 

De positie van Debis Systemhaus binnen het Daimler-Chrysler concern staat toch der discussie. Eind januari beweerde bestuursvoorzitter Klaus Mangold nog dat Debis niet op de agenda van de moedermaatschappij stond. "Er bestaan geen plannen voor de verkoop van Debis Systemhaus. Ook van een beursgang is geen sprake".

De uitspraken van Mangold blijken inmiddels door zijn bazen van tafel geveegd. Namens de top van autofabrikant Daimler-Chrysler meldde Jürgen Schrempp tijdens de presentatie van de jaarcijfers: "We onderzoeken op dit moment verschillende mogelijkheden voor Debis Systemhaus, waaronder een strategische alliantie, een beursgang en verkoop. Opsplitsing van het bedrijf is echter geen optie."
Volgens de IT-nieuwsdienstComputergram behoren IBM, Deutsche Telekom, EDS, Cap Gemini en CSC Ploentzke tot de belangstellenden om Debis Systemhaus (omzet: 6,44 miljard gulden, 17.800 medewerkers) eventueel over te nemen. Siemens blijkt al aan de onderhandelingstafel te zitten. De IT-dochter zou vijftien miljard euro moeten opleveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121132). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×