Managed hosting door True

Prolion realiseert forse winstgroei

 

Prolion wist in de eerste helft van het boekjaar 1999/2000 zijn winst met bijna 44 procent te verhogen. Deze kwam uit op 2,3 miljoen euro, ruim vijf miljoen gulden. De omzet van de producent van automatiseringssystemen voor de agrarische sector steeg ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder met bijna 24 procent tot 18,2 miljoen euro.

De omzet in de eerste helft van 1999 was 8,2 miljoen euro bij een winst van 0,4 miljoen euro.
Prolion rekent voor het hele boekjaar (tot en met 30 juni) op een verdubbeling van winst en omzet. Dit is volgens het bedrijf onder meer mogelijk door de distributiekracht te vergroten. "Het afgelopen halfjaar is hiermee goede vooruitgang geboekt", aldus Prolion in de toelichting op de cijfers. In september werd bijvoorbeeld een overeenkomst gesloten met Universal voor de verkoop van het automatische melksysteem Miros in de Verenigde Staten. "De introductie door Universal op deze markt is goed gestart", aldus Prolion. Verder werkt Prolion sinds kort samen met het Deense bedrijf Strangko; dat bedrijf verkoopt het automatische melksysteem Liberty in Scandinavië.
De personeelskosten bij Prolion stegen aanzienlijk, van negenhonderdduizend tot 1,5 miljoen euro. Volgens het bedrijf valt dit toe te schrijven aan de groei van het bedrijf. Vooral de afdeling marketing en verkoop-ondersteuning is versterkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/121116). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×