Managed hosting door True

Onafhankelijk Nortel nu op overnamepad

Nortel Networks, een van 's werelds grootste leveranciers van communicatie- en netwerkapparatuur, kijkt hongerig om zich heen naar mogelijke overnamekandidaten. Nu Nortels grootaandeelhouder, de Canadese BCE Groep, heeft besloten ruim 37 procent van de Nortel-aandelen op de markt te verkopen, is het netwerkbedrijf eindelijk onafhankelijk.

BCE houdt nog een aandeel van twee procent.
Nortels voorzitter en ceo (chief executive officer) John Roth maakte na het bekend worden van BCE's voornemen meteen duidelijk dat nu de deur open staat voor forse groeimogelijkheden. Via overnames, die voortaan niet meer eerst moeten worden goedgekeurd door de grootaandeelhouder. Roth: "Wij worden nu een volledig onafhankelijke, globale onderneming die zich direct kan concentreren op de groeimarkt Internet. We zullen een wereldwijde, machtige Internetgigant worden!"
Nortel is niet bang nu zélf te worden betiteld als een aantrekkelijke overnamekandidaat, nu het bedrijf niet langer wordt 'beschermd' door BCE. Daarvoor is de onderneming nu veel te duur, menen analisten. Twee jaar geleden had een dergelijk scenario meer voor de hand gelegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.