Managed hosting door True

Apple overtreft kwartaal-verwachtingen

 

De winst van Apple voor het eerste kwartaal is tien dollarcent per aandeel hoger uitgekomen dan Wall Street-analisten hadden verwacht. De computerfabrikant boekte een winst van 178 miljoen dollar, wat 45 procent meer is dan dezelfde periode in het voorafgaande boekjaar.

Omgerekend komt dit neer op één dollar winst per aandeel, terwijl Wall Street had gerekend op negentig dollarcent. Ook de omzet is gestegen en wel met 37 procent naar 2,24 miljard dollar. Dit is de grootste jaar-omzetstijging van Apple sinds het tweede kwartaal van 1989.
De directie van Apple, onder leiding van de inmiddels permanente president Steve Jobs, zegt dat deze goede resultaten met name te danken zijn aan de consumentenproducten. Het bedrijf verkocht zevenhonderdduizend iMac-computers en 235 duizend iBook-laptops, terwijl het totale aantal verkochte Apple-computers op 1,38 miljoen stuks ligt. Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van het vorig eerste kwartaal.
De operationele kosten van de Macintosh-fabrikant zijn echter ook gestegen. De uitgaven voor onder meer componentenaanschaf (met name geheugenchips) en luchtvervoer stegen 15 procent naar 409 miljoen dollar. De inkomsten uit migraties naar het nieuwe Mac OS 9 vielen ook tegen. Die activiteit heeft een relatief hoge marge, maar vereist veel verkoopinvesteringen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/120804). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×