Managed hosting door True

Volgende Linux-bedrijf ambieert beursgang

 

De financiële Linux-hype is nog lang niet overgewaaid. Dienstverlener Linux Care heeft kenbaar gemaakt dat het de Amerikaanse beurs op wil.

Dit Amerikaanse bedrijf biedt een reeks ondersteuningsdiensten voor computers met het 'open source'-besturingssysteem. Onder meer Linux-PC's van Dell worden specifiek ondersteund. Verder werkt Linux Care samen met Hewlett-Packard, Sun, Oracle en IBM's Global Services-divisie.
Recentelijk gingen distributeur Red Hat en hardware-specialist VA Linux Systems ook al de beurs op. Verder staan er nog diverse bedrijven te trappelen om te incasseren dankzij de populariteit van dit 'open source'-platform.
Daaronder bevindt zich ook Linux One, dat het vooral van de naam moet hebben. Het bedrijf beweert een eigen Linux-uitvoering te distribueren, maar dat blijkt simpelweg een kopie van de Red Hat-distributie te zijn.
Verder bestaat de deze maand aangekondigde internationale expansie voornamelijk uit een niet-gedetailleerde overeenkomst met een Europese distributeur van cd-roms, met name spellen. Ook zijn er opvallende discrepanties tussen de door Linux One genoemde personeelsaantallen en het financiële uitgavenplaatje.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/120788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×