Managed hosting door True

Gsm's geven Motorola drievoudige winst

 

Motorola heeft een forse winst geboekt die met name is te danken aan de gunstige verkoop van mobiele telefoons. Het bedrijf boekte een winst van 514 miljoen dollar op een omzet van 8,5 miljard dollar in het afgelopen vierde kwartaal.

In dezelfde periode in het voorafgaande jaar (fiscaal 1998) lagen die resultaten nog op respectievelijk 159 miljoen dollar en 8,3 miljard dollar. Toen leed Motorola nog onder forse ontslagen en ingrijpende reorganisaties na grote verliezen.
Het financiële plaatje is nu echter ook niet helemaal rooskleurig. Het eind vorig jaar onthulde faillisement van satelliet-telefoonaanbieder Iridium, waar Motorola veel in heeft geïnvesteerd, kost het bedrijf nog forse afschrijvingen.
De nu behaalde winst komt netto uit op 236 miljoen dollar als gevolg van met name het falen van Iridium. Toch zijn analisten positief gestemd over de financiële toekomst van Motorola. Onder meer de stijgende verkoop van mobiele telefoons en halfgeleiders blijven de onderneming helpen bij zijn herstel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/120772). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×