Managed hosting door True

Applied Materials koopt Etec via aandelen

 

Applied Materials neemt Etec Systems over middels een aandelenruil ter waarde van 1,78 miljard dollar. Dit is de grootste overname tot nog toe van Applied, 's werelds grootste fabrikant van productie-apparatuur voor halfgeleiders.

Etec ontwikkelt technologie voor het maken van 'maskers', die dienen voor het drukken van circuit-patronen op de silicium-plakken (wafers) waar uiteindelijk de chips uit 'gesneden' worden. De overname moet de ontwikkeling van lithografie (het bedrukken van chips) versnellen.
De twee bedrijven verklaren dat elk aandeel Etec wordt omgeruild voor 0,649 aandeel Applied. Daarmee betaalt de koper dus 82,46 dollar per aandeel Etec, wat neerkomt op een meerwaarde van maar liefst 65 procent ten opzichte van de beurskoers voordat de overname bekend werd.
De afgelopen maanden deden al geruchten de ronde dat Etec op de wensenlijst stond van Applied Materials, maar ook van diens concurrent KLA-Tencor Corporation. Overigens moet de nu aangekondigde overname nog wel de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders én van de Amerikaanse antitrust-autoriteiten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/120720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×