Managed hosting door True

IBM neemt fintech-specialist Armanta over

 

fintech

IBM heeft de Amerikaanse startup Armanta ingelijfd, dat aggregatie- en analyticssoftware levert aan financiële instellingen. Met het Armanta-platform kunnen die data in bijna realtime aggregeren uit verschillende systemen.

De software van Armanta brengt voor banken en andere financiële spelers heel wat voordelen mee, schrijft Big Blue. Het helpt hen betere beslissingen te nemen en beter te voldoen aan compliance-voorschriften. Het uitgespaarde geld kan zo ingezet worden voor echt innovatie.

Met de combinatie Armanta-IBM kunnen gebruikers regelgevende mandaten beter beheren door een gemeenschappelijke aggregatie en rapportage, eventueel bovenop bestaande analysesystemen. Armanta kan ook complexe analyses en ‘what if’-scenario’s visualeren in een sandbox-omgeving.

IBM en Armanta werken al enkele jaren samen om software te ontwikkelen die aan financiële risicoanalyse doet. Die samenwerking gaf IBM de mogelijkheid om snel nieuwe aanbiedingen voor klanten te ontwikkelen. IBM wil de Armanta-activiteiten integreren als onderdeel van de Watson Financial Services-portefeuille. Watson is IBM’s ai-platform.

De financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6357318). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.