Managed hosting door True

CEO Oracle: SAP doet geen cloud maar hosting

 

Mark Hurd

'SAP heeft bijna niets wezenlijks gedaan op het gebied van cloud computing. Wat het bedrijf aan cloud zegt te doen met S/4Hana komt eigenlijk neer op hosting. Dat heeft weinig te doen met cloud of SaaS: software as a service.' Dat zegt Mark Hurd, chief executive officer van SAP-concurrent Oracle.

Hurd maakte zijn opmerking tijdens een persconferentie over de overname van cloud-erp-speler NetSuite, naar aanleiding van een vraag of Oracle met NetSuite de positie van SAP in Duitsland wil aanvallen. 'SAP loopt niet echt hard als het om cloud gaat, vinden wij. Het bedrijf verschuift vooral computersystemen naar datacentra. Dat is een vorm van hosting. Daar liggen grote kansen voor ons, niet alleen in Duitsland, maar overal ter wereld. Klanten zoeken naar echte cloud-erp.'

Oracle maakte afgelopen 7 november bekend NetSuite definitief te hebben overgenomen. Met de inlijving van deze cloud-erp-partij wil Oracle ook het midden- en kleinbedrijf kunnen bedienen met online bedrijfssoftware.

Lees ook het achtergrondartikel: Oracle + NetSuite: cloud-erp voor iedereen 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5892502). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Oracle heeft het behoorlijk moeilijk nu SAP klanten en-masse overstappen op HANA. Ook andere hostingbedrijven (Amazon) moedigen hun klanten aan om over te stappen op eigen database typen.

http://www.businessinsider.com/amazon-jassy-slams-oracles-larry-ellison-2016-11?r=US&IR=T&IR=T

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×