Managed hosting door True

Topman Esa Tihilä is weg bij Basware

Basware, de Finse leverancier van inkoop- en factureringssoftware, heeft zijn topman Esa Tihilä vervangen door Vesa Tykkyläinen. Laatstgenoemde was al lid van het directieteam en had de verantwoordelijkheid over het transactienetwerk. Het vertrek van Tihilä zou met wederzijdse instemming van de ex-topman en de raad van bestuur zijn genomen.

Onder aanvoering van Esa Tihilä groeide Basware uit tot een internationaal opererend softwarebedrjjf. Dit jaar stokte de omzetgroei echter en dook het bedrijf de rode cijfers in. Het bedrijf zit middenin de omslag naar een cloudsoftware-aanbieder en wil tevens zijn positie op de Noord-Amerikaanse versterken. Daarvoor werd eind maart de overname van Verian aangekondigd, een Amerikaanse leverancier van cloudgebaseerde e-inkoopsoftware.

Of zijn vertrek te maken heeft met de tegenvallende resultaten is niet duidelijk. De ex-bestuursvoorzitter blijft nog wel actief in de wereld van de e-facturen. Hij werd eind 2015 voor twee jaar herbenoemd tot voorzitter van de European E-Invoicing Service Providers Association (Eespa).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5843834). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Esa Tihilä

Lees meer over:
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×