Managed hosting door True

Wolters Kluwer koopt overzee twee keer in

 

winkelen

Wolters Kluwer heeft weer gewinkeld op de Amerikaanse markt. Het informatieconcern meldt twee bedrijven te hebben gekocht: Enablon voor 250 miljoen euro en CPE Link voor een onbekend bedrag. Enablon levert software voor regelgeving en risicobeheer; CPE Link is een online aanbieder van educatiediensten voor accountants, belastingconsulenten en financiële adviseurs.

Met de overname van Enablon wil Wolters Kluwer zijn juridische softwaretak versterken. De softwareproducten van Enablon helpen bedrijven bij de naleving van regels op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Het bedrijf claimt dat meer dan een miljoen klanten bij duizend bedrijven in 160 landen van de software gebruikmaakt.

Enablon had vorig jaar goed een omzet van 45 miljoen euro. Daarvan werd 57 procent behaald in Noord-Amerika, 39 procent in Europa en het restant in Azië en de rest van de wereld. Voor dit jaar wordt een autonome groei naar 55 miljoen euro verwacht. Het hoofdkwartier staat in Chicago; de internationale hoofdzetel staat echter in het Franse Courbevoie (nabij Parijs).

De overname van CPE Link komt ten goede aan de divisie Wolters Kluwer Tax & Accounting. Het bedrijf is gehuisvest in het Californische San José en biedt zijn educatiediensten aan middels een webgebaseerd ‘learning management system’ (lms). 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5770772). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Wolters Kluwer
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×