Managed hosting door True

Unit4 kiest partner voor fiscaal beheer gemeente

 

Fiscaal adviseur Step in Control en bedrijfssoftwareleverancier Unit4 hebben een samenwerking gesloten om lokale overheden en overheidsondernemingen te ondersteunen met fiscaal beheer. De software Grip die de partijen samen hebben ontwikkeld, moet bijdragen aan het beheer van de vennootschapsbelasting (vpb) en moet in de toekomst ook zorgen voor het samenstellen van de fiscale jaarrekening, risicobeheersing, het sociale domein en bijzondere interne controles.

Volgens beide bedrijven slaat Grip de brug tussen overheid en financiële administratie. Door de inzet van de software moet de financiële verantwoording direct inzichtelijk en aantoonbaar onderbouwd worden.

'Met onze samenwerking brengen we het beste uit twee werelden samen in één product', zegt Joris van Leeuwen, general manager bij Unit4. 'Step in Control levert als gerenommeerde speler de kennis en content voor vraagstukken van gemeenten en gelieerde organisaties. Unit4 Audit & Control biedt het control framework om periodieke processen en projecten te plannen, te monitoren en te controleren. Hiermee bevorderen organisaties efficiëntie, teamwork, kwaliteitsborging en eenvoudige interne informatie-uitwisseling.'

Bob van Leeuwen, partner van Step in Control, stelt dat na jaren van administratieve lastenverzwaring voor overheden het tijd is voor lastenverlichting. Over de oplossing voor bedrijfsvoering en fiscaliteit voor non-profitsector en overheidsondernemingen zegt hij: 'Grip VPB is een complete oplossing voor het beheer en de controle van de fiscale administratie, de fiscale dossieropbouw en fiscale rapportages. Het vereenvoudigt het beheer en de controle op de vpb-geldstroom en daarmee ook de aangifte, zodat dit aanzienlijk minder kosten, tijd en energie vergt. Met de software van Unit4 kunnen we ons motto ‘houdt het simpel’, beter uitdragen. Dat begint met de vennootschapsbelasting.' Van Leeuwen licht toe dat Grip de komende tijd eveneens oplossingen biedt voor de jaarrekening, het sociale domein en de interne controle.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5758140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×