Managed hosting door True

Appical krijgt half miljoen voor Europese groei

 

Euro

Investeringsfonds Merapar investeert een half miljoen euro in softwarebedrijf Appical. De maker van mobiele apps voor het inwerken van nieuw personeel gebruikt dat geld voor Europese groei. Het Amsterdamse Appical wil de Angrybirds onder de inwerkprogramma's worden.

Merapar TMT Fund investeert vooral in opkomende bedrijven in de sectoren technologie, media en telecom en richt zich voornamelijk op de internationale expansie van cloudgebaseerde software.

Appical dat tien medewerkers telt, zet vooral in op groei in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Om die groei te bereiken worden ongeveer vijf verkopers aangetrokken.

Het bedrijf, opgericht in 2012, maakt een mobiele app die werknemers actief betrekt bij het inwerken in een nieuwe functie. Het maakt gebruik van augmented reality, games, sociale media-elementen en interactieve opdrachten. Het inwerkprogramma kan als webdienst afgenomen worden. De hrm-oplossing wordt onder meer gebruikt door multinationals als Philips, Ahold en KLM.

SAP en Oracle

Directeur Gerrit Brouwer: 'Leveranciers van grote hrm-pakketten zoals SAP en Oracle richten zich vaak op administratieve taken en procedures. Bij ons staat de beleving centraal. Het gaat dus verder dan het zetten van vinkjes van een medewerker die een veiligheidstraining heeft gehad of zijn toegangspas heeft ontvangen.'

Brouwer vertelt dat de mobiele app moet zorgen voor eenvoudig beheer en snel kan worden geïmplementeerd. 'De app kan binnen ongeveer vier weken geïmplementeerd worden in een grote organisatie.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4953003). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.