Managed hosting door True

Value8 neemt belang 22 procent in Qurius NV

 

De Nederlandse investeringsmaatschappij Value8 heeft dertig miljoen aandelen Qurius gekocht. Het bedrijf heeft daarmee een belang van ruim 22 procent in de lege beurs-nv, waarin tot voor kort de activiteiten van de gelijknamige Nederlandse ict-dienstverlener waren ondergebracht. Na de verkoop van alle activiteiten aan de Franse branchegenoot zou de beurs-nv worden opgeheven.

De opheffing van de beurs-nv is tijdelijk opgeschort nadat aandeelhouders het bestuur hadden verzocht een zelfstandige toekomst van de beurs-nv te onderzoek. De beurs-nv bevat een belang van 2,1 procent in de Franse ict-dienstverlener Prodware. Het gaat om de aandelen die Qurius nv ontving als betaling voor de overdracht van de Qurius-werkmaatschappijen.

Value8 zegt een rol te willen spelen bij het vinden van een nieuwe toekomst van de lege beurs-nv. Dat zou bijvoorbeeld een zogeheten reverse listing kunnen zijn, waarbij een geïnteresseerd bedrijf op een eenvoudige manier de beursnotering van Qurius kan overnemen.

Pakketten

De investeerder bouwde zijn belang op door de overname van twee pakketten aandelen. Het eerste pakket betreft een belang van 15,9 procent dat in handen was van de Franse ict-dienstverlener Prodware. Het tweede pakket, goed voor 7,23 procent van de aandelen van Qurius, nam Value8 over van ING-beleggingsdochter Parcom.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4628941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×