Managed hosting door True

JIS Nederland levert Jeeves-ERP aan TKPS

 

Pijpconstructie

Erp-leverancier JIS Nederland levert zijn Jeeves-oplossing aan Turn Key Pipeline Services (TKPS). Dit is een wereldwijd leverancier op het gebied van ontwerp, productie en installatie van machines tot volledige fabrieken voor behandeling en coating van stalen pijpen ten behoeve van de olie-, gas- en waterindustrie. Met Jeeves wordt het logistieke en financiële proces van TKPS ondersteund, is er een gedegen projectadministratie opgezet en is er een interface met de cad-omgevingen gerealiseerd.

De diensten van TKPS omvatten turn-key oplossingen voor nieuwe coatingfaciliteiten. Daarnaast richt het bedrijf zich op de verbetering en modernisering van de bestaande apparatuur om de productieprocessen te verbeteren. TKPS levert niet alleen de machines, maar faciliteert het gehele installatieproces en indien gewenst het productieproces. TKPS zocht naar een oplossing om dit gehele traject te ondersteunen en waarborgen, naast het bijhouden van individuele productieorders.

De implementatie

Door de implementatie van Jeeves worden de diverse processen, zoals verkoop, productie en inkoop, uitgebreid ondersteund. Tevens is de gehele financiële administratie hiermee geïntegreerd. Binnen de gehele organisatie is de rapportagetijd verminderd en kunnen alle soorten analyse- en rapportagebehoeften ingevuld worden.

Een ander belangrijk onderdeel vormt de interface met de cad-omgevingen, die zorgen voor het opzetten van een ‘bill of material’ (BOM). Hiermee heeft TKPS binnen de erp-oplossing inzicht in de exacte samenstelling van de producten, de productiewijze en met welke machines en/of bewerkingen dit gebeurt. De implementatie van Jeeves en de interface met de cad-omgevingen is fasegewijs gegaan. In de toekomst wordt ook de Russische vestiging van TKPS opgenomen in de erp-omgeving, alsmede de volledige ondersteuning voor de afdeling Services.

Interface met cad-omgevingen

'Door met Jeeves te werken, heeft TKPS een betere doorlooptijd en een beter inzicht in de planning gekregen', zegt Edwin Bruinenberg van JIS Nederland. 'Daarnaast zijn de kostenfactoren inzichtelijker geworden doordat er nu eenvoudig een voorcalculatie, tussentijdse calculaties en een nacalculatie kan worden gemaakt over een heel project en de individuele productieorders. Dankzij de interface met de cad-omgevingen kan er efficiënter worden gewerkt. Voor ondersteuning van het proces van begin tot eind hanteren wij in Jeeves zowel een commerciële stuklijst als een productie- en logistieke stuklijst.'

'De invoering van een geheel nieuwe erp-omgeving is heel succesvol verlopen', meent Arvid Ladega, cfo van TKPS. 'Met Jeeves hebben we nu de gewenste flexibiliteit en de inrichting waarmee we verzekerd zijn van een complete gegevensuitwisseling tussen verschillende pakketten.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4590939). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×