Managed hosting door True

Orange brengt IBM tot Liberty Alliance

 

IBM treedt toe tot de Liberty Alliance. Het lidmaatschap van dat beveiligingsconsortium is ingegeven door IBM's klant Orange.

France Telecom, moederonderneming van die aanbieder van mobiele telecommunicatie, heeft eind juli een contract ter waarde van 50 miljoen dollar gesloten met IBM. France Telecom wil daarvoor Liberty Alliance-standaarden gebruiken en eist van IBM dat diens producten dit ondersteunen. Het computerbedrijf heeft eerder dit jaar al Liberty-ondersteuning toegevoegd aan zijn beheersoftware Tivoli Access Manager.


IBM neemt ook een positie in de bestuursraad van de Liberty Alliance. Het kersverse lid zal werken aan aansluiting tussen Liberty-standaarden en de gedeeltelijk overlappende webdienstentechnologie WS Federation die steun geniet van onder meer IBM. Die ict-leverancier zegt WS Federation te blijven steunen, naast Liberty dus.

De Liberty Alliance is in 2001 opgezet door Sun Microsystems als tegenwicht voor Microsofts Passport, ooit opgezet als universeel authentificatie- en inlogsysteem voor websites. Het Liberty-consortium telt inmiddels meer dan honderdvijftig leden waaronder ook niet-ict-bedrijven als American Express.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/390751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×