Managed hosting door True

Gartner waarschuwt voor investeren in BEA-producten

 

Het onderzoeksbureau Gartner heeft openlijk afgeraden om te investeren in softwarebedrijf BEA Systems. Dergelijk negatief advies over een gevestigde waarde in de ict-sector is vrij uitzonderlijk.


“BEA is niet in onmiddellijk gevaar”, nuanceert Gartner nog, “maar klanten doen er wel goed aan om even te wachten vooraleer ze grootschalige investeringen doen rond BEA technologie tot het duidelijk wordt waar het bedrijf naartoe wil.”


De waarschuwing volgt op BEA’s aankondiging dat cto Scott Dietzen het bedrijf verlaat. Dietzens vertrek is de laatste in een lange rij van wissels aan de top van het management. Eerder verliet chief architect Adam Bosworth al het bedrijf en nam stichter Bill Coleman afscheid van de raad van bestuur. Dit en nog enkele andere verschuivingen doet bij Gartner vragen rijzen over de strategie en de stabiliteit van het bedrijf.


Gartner wijst ook nog op de teleurstellende kwartaalcijfers die BEA dit jaar al heeft voorgelegd, met vooral een verontrustende daling van het aantal nieuwe softwarelicenties. Daarnaast is er ook nog de dreiging van een overname door Oracle, dat openlijk zijn interesse heeft verklaard.

Volgens Gartner dient BEA vooral werk te maken van een duidelijke visie waar het naartoe wil, hetzij door een overname, hetzij door een duidelijk uigezette en onderbouwde nieuwe koers. Een overname van het bedrijf door een grotere partij die BEA kan inpassen in zijn bredere visie kan ook een goede keuze zijn, aldus Gartner.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/332399). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×