Managed hosting door True

Overname Scala door Amerikaans Epicor een feit

 

Het softwarebedrijf Scala is voor 93,2 procent in handen van de Amerikaanse branchegenoot Epicor, meldt De Financiële Telegraaf. De twee bedrijven maakten maandag bekend dat ongeveer 21,7 miljoen van de uitstaande Scala-aandelen zijn aangemeld bij Epicor.

Daarmee is het bod van de Amerikanen op de stukken onvoorwaardelijk geworden. Epicor kondigde eind vorig jaar aan de Amsterdamse onderneming over te willen nemen. Tot 5 juli aanstaande kunnen houders van Scala-aandelen zich alsnog melden om gebruik te maken van het aanbod.
 
Volgens een woordvoerder van Scala is het de bedoeling dat de notering van het softwarebedrijf aan de effectenbeurs in Amsterdam verdwijnt, zodra Epicor 95 procent van de stukken in handen heeft. Epicor biedt de houders 1,8230 dollar per aandeel. Dit komt erop neer dat Epicor een bedrag van ruim 42 miljoen euro voor Scala op tafel moet leggen. Daarnaast krijgen de aandeelhouders van Scala voor elk stuk 0,1795 aandeel Epicor terug. Op 8 juli gaan de Amerikanen over tot betaling.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/297903). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×