Managed hosting door True

Qurius stuurt managers weg na slechte cijfers

 

Bedrijfssoftwareleverancier Qurius heeft de contracten van een aantal managers bij buitenlandse vestigingen niet verlengd. Die reorganisatie volgt op een verlies van 1,6 miljoen euro in het derde kwartaal.

Bedrijfssoftwareleverancier Qurius lijdt in het derde kwartaal een verlies van 1,6 miljoen euro. Dat is meer dan het verlies van 1,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de softwareleverancier publiceert.

Het Zaltbommelse bedrijf, dat bedrijfssoftware levert gebaseerd op Microsoft Dynamics, ziet door de huidige economische omstandigheden klanten twijfelen bij de aankoop van licenties. Daar komt bij dat in het derde kwartaal van 2008 een half miljoen euro is afgeschreven voor reorganisaties bij buitenlandse vestigingen. Ceo Fred Hermans: "We nemen reorganisatiemaatregelen in Spanje, Duitsland en Zweden. Daar zijn de contracten van een aantal managers niet verlengd en hebben we de verantwoordelijkheden aangescherpt."

Geen overnames

Naast de wijzigingen in de bedrijfsleiding kondigde de leverancier aan de focus op overnames te staken en de nadruk te leggen op een verbetering van het rendement. Zo werd onlangs een belangrijke Spaanse overname uitgesteld.

De softwareleverancier gaat ervan uit dat door de aangekondigde maatregelen de winstmarge in het vierde kwartaal van 2008 zal verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2748295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×