Managed hosting door True

Afas groeit sterk

 

Afas ERP Software boekt goede resultaten. De omzet groeide in het derde kwartaal met 39 procent ten opzichte van een jaar eerder. De eerste drie kwartalen van boekjaar 2008 steeg de winst met 35 procent. Het bedrijf sloot grote deals met zorgverleners en financiële instellingen maar ook de onderkant van het mkb wordt bediend.

Afas ERP Software boekt goede resultaten over de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2008. De omzet groeide in het derde kwartaal met 39 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Over de eerste drie kwartalen van 2008 steeg de omzet met 31 procent en de winst (netto resultaat) steeg tussen het eerste en derde kwartaal met 35 procent. Afas geeft niet precies aan hoe dat percentage zich verhoudt tot dezelfde periode een jaar eerder, maar zegt dat de winst meer dan evenredig is gestegen.

Afas boert vooral goed met de verkoop van online HRM- en Payrollsoftware aan bedrijven in de zorgsector en banken en verzekeraars. Het Leusdense bedrijf sloot overeenkomsten met SNS Reaal en Kas Bank Amsterdam en in het derde kwartaal werd een overeenkomst met het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft getekend.

MKB

De leverancier levert daarnaast steeds vaker de geïntegreerde erp-oplossingen Profit aan middelgrote en kleine bedrijven (mkb). Dat zijn bedrijven met maximaal 250 medewerkers. Er worden vooral veel overeenkomsten gesloten met bedrijven die maximaal honderd medewerkers in dienst hebben.

De softwareleverancier spreekt van een geïntegreerde erp-oplossing als minimaal vijf afdelingen van een bedrijf met een softwarepakket geautomatiseerd worden. De toevoeging van een logistieke module aan het pakket heeft de interesse voor dat pakket vergroot.
Begin november 2008 komt er een nieuwe versie van Profit op de markt.

Afas boekte over 2007 een omzet van bijna 28 miljoen euro. De winst kwam dat jaar rond de zes miljoen euro uit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2741012). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

leuk verhaal ... maar door Afas krijgen we nu veel spam binnen

Volgens Bas van der Veldt, is best of breed bullshit!
Maar ik vraag mij af of MKB nederland wel af wil van zijn geliefde betaalbare salarispakket als Elsa, Micrloon of WinSalar...denk het niet. De zorgmarkt is al jaren in handen van Raet, ADP en nu steeds meer SDB dus ik denk persoonlijke (buiten een aantal ziekenhuizen) zal het AFAS niet op korte termijn gaan lukken. Wellicht na 2013 wel...

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×