Managed hosting door True

Oracle koopt softwareleverancier projectbeheer

 

Oracle neemt softwareleverancier voor project portfolio management Primavera Systems over. Volgens marktanalist Forrester gaat het om een van de grootste leveranciers van applicaties voor projectmanagement naast CA, Compuware en HP.

Oracle neemt Primavera, softwareleverancier voor project portfolio management (ppm) over. Dat bedrijf levert software voor projectbeheer die wordt ingezet voor risico- en kostenanalyses van grote opeenvolgende projecten. De software moet bedrijven helpen bij het beoordelen, stellen van prioriteiten en selecteren van projectinvesteringen en bedrijven moeten betere beslissingen kunnen nemen op basis van realtime gegevens.

Volgens Forrester vormen de Primavera-pakketten Evolve en Prosight de industriestandaard van projectmanagementsoftware. De marktanalist noemt HP, CA en Compuware als belangrijkste concurrenten van de overgenomen softwareleverancier.

Overnampad

Het management en de medewerkers van Primavera worden ondergebracht in een aparte divisie die zich richt op de wereldwijde markt voor ppm. De grootste klanten zijn bedrijven waar veel projecten plaatsvinden zoals de bouw, luchtvaartindustrie, defensie en olie- en gasproducenten.

Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt. De overname zal voor het eind van 2008 zijn afgerond. Tot die tijd blijven de bedrijven afzonderlijk van elkaar bestaan.

Oracle is op overnamepad. Het nam eerder bedrijven over zoals BEA, Captovation en Clear App.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2734365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.