Managed hosting door True

Giarte: 'Ict-organisaties slanken af'

 

De ict-organisaties slanken dit jaar verder af. Bedrijven willen het liefst uitbesteden en nieuwe ict-projecten moeten vooral de bestaande systemen integreren.

De behoefte aan klantenbeheersystemen of bedrijfsanalytische toepassingen daalt. Dat concludeert ict-onderzoeksbureau Giarte, na een enquête onder 164 ict-topfunctionarissen. Het onderzoek van Giarte wordt vandaag gepresenteerd en is minder positief over de sector dan recente onderzoeken van IBM en Ernst & Young. Die meldden dat bedrijven meer budget reserveren voor ict-projecten.
 
Analist Jac Gianotten: "Vaststellen of de budgetten stijgen of dalen, is niet het belangrijkste. Ik wil laten zien dat de aanpak van it verzakelijkt". De opbrengst uit de investeringen (roi) wordt volgens hem belangrijker dan ooit.
 
Er komt weliswaar geleidelijk geld beschikbaar voor investeringen in nieuwe projecten of systemen. Die moeten echter wél bijdragen aan hogere efficiëntie aldus Giarte. De voorkeur gaat daarbij uit naar integratie van de bestaande infrastructuur.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 5 maart 2004.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.