Managed hosting door True

Organisaties vervangen oude software door webdienst

Dit artikel delen:

Europese organisaties staan positief tegenover SaaS. Vooral crm-oplossingen worden vervangen of gekocht. IDC vindt de resultaten van het onderzoek verrassend.

Ongeveer veertig procent van de eindgebruikers wil de komende twee jaar investeren software as a service (SaaS). Dit om de functionaliteit van bestaande erp-oplossingen te vervangen of aan te vullen. Onderzoeksbureau IDC heeft hiervoor 2.077 ict-beslissers ondervraagd, in organisaties met meer dan 20 werknemers in West Europa.

Wat crm-oplossingen betreft geeft 35 procent aan dat ze de komende twee jaar bestaande oplossingen gaan vervangen of willen aanvullen. Iets minder respondenten, 32 procent, geeft aan dat hetzelfde gaat gebeuren met supply chain management (scm) oplossingen.

Deze investeringsplannen bij West-Europese eindgebruikers zijn niet beperkt tot een bepaald land of onderneming. Alle segmenten geven deze positieve houding weer, aldus IDC. Vooral grotere ondernemingen staan positief tegenover erp. Voor crm zijn het de middelgrote ondernemingen die SaaS het liefst willen implementeren. Vooral het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn er klaar voor.

Verrassend

"We waren enigszins verrast dat Europese eindgebruikers zo positief staan tegenover investeringen in bedrijfssoftware volgens het SaaS-model", zegt Bo Lykkegaard, research director in IDC's European Enterprise Applications & Services programma. "We geloven dat investeren in SaaS in de richting gaat van nieuwe applicaties en vervanging van kapotte applicaties. Het wordt niet zozeer een kwestie van werkende oplossingen eruit halen en vervangen. Europese organisaties zijn vooral geïnteresseerd in SaaS om het risico en de complexiteit te verminderen en om de kosten die je van te voren moet maken met nieuwe ict-initiatieven omlaag te brengen."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.