Managed hosting door True

Nederlandse professor bekleedt leerstoel digitale rechten VUB

 

Rechtspraak

De Vrije Universiteit Brussel heeft, samen met Microsoft, de leerstoel Fundamental Rights and the Digital Transformation opgericht. De internationaal gerenommeerde Nederlandse jurist, professor Joris van Hoboken is benoemd tot leerstoelhouder. Binnenkort wordt een eerste promovendus aangesteld.

Professor Van Hoboken werkt op het snijvlak van bescherming van grondrechten en het beheer van platforms en op internetdiensten. Hij werkte eerder aan de New York University en de Universiteit van Amsterdam en heeft een achtergrond in Rechten en Theoretische Wiskunde.

De leerstoel is gepositioneerd in de interdisciplinaire onderzoeksgroep Law Science Technology & Society (LSTS) van de VUB. Prof. Dr. Paul de Hert treedt op als de academische toezichthouder.

Het doel van de leerstoel is bij te dragen aan een beter begrip van de verandering van de samenleving door digitale technologieën en de toepassing daarvan in verschillende sectoren, en de Europese regelgeving als reactie op deze ontwikkelingen. Het onderzoek en de activiteiten van de leerstoelhouder zullen bijzondere aandacht schenken aan de trans-Atlantische relaties en de daarmee verband houdende internationale regelgeving voor internetdiensten en digitale technologieën. De leerstoel zal het gesprek zoeken en samenwerking met andere wetenschappelijke disciplines, beleidsmakers, het maatschappelijk middenveld en de industrie en zal ook worden betrokken bij de begeleiding van promovendi in het veld.

De benoeming van Van Hoboken aan de VUB is parttime (50 procent). Hij blijft ook senior onderzoeker aan het Instituut voor Informatierecht (IViR) aan de Universiteit van Amsterdam. De officiële introductie van de leerstoel vindt plaats op 1 maart 2018.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6250880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.