Managed hosting door True

Nederland top in e-commerce, België middenmoter

ecommerce

Geen enkel land heeft betere kaarten in handen om e-commerce te stimuleren dan Luxemburg. Dat blijkt uit een rapport van de UNCTAD, de United Nations Conference on Trade and Development. Nederland staat op de vierde plaats, België is maar 22ste.

Voor het derde jaar op rij is Luxemburg laureaat in het onderzoek van de Unctad. De organisatie nam 143 landen onder de loep en bekeek hoe het staat met het gebruik van internet, de veiligheid van de servers, betalingsmogelijkheden (inclusief mobiele betalingen) en de betrouwbaarheid van de postdiensten.

In de rangschikking vormen Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen de top-drie. Daarna volgen Nederland en Zuid-Korea. België staat pas als 22ste gerangschikt en moet bijna al zijn buurlanden laten voorgaan. Op het aantal mensen die het internet gebruiken en het aantal veilige servers scoren we vrij goed, maar op Spanje, Italië, IJsland en Malta na, krijgen onze postdiensten zowat het laagste cijfer van heel Europa. Het Afrikaanse Niger staat op de laatste plaats.

Het rapport van de Unctad maakt ook gewag van het aantal mensen in een land dat al effectief online winkelt. Hier is Denemarken de koploper met meer dan 80 procent van de bevolking die wel eens via internet koopt. Luxemburg staat tweede, het Verenigd Koninkrijk derde en Nederland zevende (met net geen 70 procent). België volgt op de dertiende plaats met nog geen 60 procent. Zimbabwe sluit de lijst af met minder dan 1 procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.