Managed hosting door True

Fujitsu opent blockchain-center in Brussel

 

Blockchain

Technologiegroep Fujitsu heeft een internationaal Blockchain Innovation Center geopend in Brussel. In samenwerking met externe partners zal het nieuwe centrum onderzoek doen en specifieke projecten uitwerken om het potentieel van blockchain-technologie verder te onderzoeken.

Fujitsu ziet in blockchain een nieuwe manier waarop consumenten en bedrijven goederen en diensten kopen, verkopen en uitwisselen. Door de groeiende interesse van klanten wil Fujitsu blockchain ook ontwikkelen voor andere dan financiële diensten en de technologie inzetten als een nieuwe architectuur voor verscheidene informatiesystemen en sectoren. Blockchain heeft het potentieel toepasbaar te worden in diverse gebieden waarbij er traceerbaarheid op basis van een register nodig is: logistiek, de toeleveringsketen, publieke registers zoals het kadaster, stem-ID en slimme contracten.

‘We zien nu al dat onze klanten het interessant vinden om beter te begrijpen hoe ze blockchain kunnen integreren in hun bedrijfsprocessen’, zegt Yves de Beauregard, de baas bij Fujitsu Benelux. ‘Ons nieuwe Center in Brussel toont het belang dat Fujitsu hecht aan blockchain als een technologie. Dit is nog maar het begin, aangezien het onze bedoeling is om te onderzoeken hoe blockchain verder kan worden ingezet in diverse commerciële gebieden.’

Een eerste onderzoeksproject genaamd ‘Blockchain as enabler of services in the context of Smart Cities’ wordt deels gefinancierd door Innoviris, een in Brussel gevestigd instituut dat wetenschappelijk onderzoek en innovatie promoot. Fujitsu verwacht dat dit mogelijkheden bieden om blockchain-expertise toe te passen in een breed spectrum van sectoren, waaronder productie-, overheids- en financiële diensten. Fujitsu evalueert ook elf bijkomende blockchain-projecten in Engeland, Duitsland en Nederland, terwijl meerdere Europese steden die ernaar streven om smart citie te worden, belangstelling getoond hebben in een samenwerking met Fujitsu.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6324450). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.