Managed hosting door True

Shell, ING en ABN Amro in blockchain-consortium

Bedrijven zetten in op realtime energiehandel

Blockchain

Een consortium van oliebedrijven, banken en handelsbedrijven gaat een op blockchain-gebaseerd digitaal platform bouwen dat transacties in energiehandel realtime afhandelt. Onder meer Shell, ING en ABN Amro zitten in het samenwerkingsverband. Zij willen met het platform de energiehandel moderniseren en transformeren. Het opensource-platform is naar verwachting eind 2018 beschikbaar.

Deelnemers aan het samenwerkingsverband zijn de oliebedrijven BP (Verenigd Koninkrijk), Shell, Statoil (Noorwegen), de banken ING, ABN Amro en Societe Generale Bank en de handelshuizen Gunvor (Zwitserland), Koch Supply & Trading (Verenigde Staten) en Mercuria (Zwitserland).

Het platform moet een veilige manier bieden om transacties af te handelen. Dit gebeurt realtime en op basis van blockchaintechnologie. De partijen willen met deze digitale oplossing afscheid nemen van de traditionele papieren contracten.

Het platform moet de administratieve en operationele risico’s verlagen, een kostenbesparing opleveren en bijdragen aan meer betrouwbaarheid en efficiëntie in het handelsproces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.