Managed hosting door True

Shell, ING en ABN Amro in blockchain-consortium

Bedrijven zetten in op realtime energiehandel

 

Blockchain

Een consortium van oliebedrijven, banken en handelsbedrijven gaat een op blockchain-gebaseerd digitaal platform bouwen dat transacties in energiehandel realtime afhandelt. Onder meer Shell, ING en ABN Amro zitten in het samenwerkingsverband. Zij willen met het platform de energiehandel moderniseren en transformeren. Het opensource-platform is naar verwachting eind 2018 beschikbaar.

Deelnemers aan het samenwerkingsverband zijn de oliebedrijven BP (Verenigd Koninkrijk), Shell, Statoil (Noorwegen), de banken ING, ABN Amro en Societe Generale Bank en de handelshuizen Gunvor (Zwitserland), Koch Supply & Trading (Verenigde Staten) en Mercuria (Zwitserland).

Het platform moet een veilige manier bieden om transacties af te handelen. Dit gebeurt realtime en op basis van blockchaintechnologie. De partijen willen met deze digitale oplossing afscheid nemen van de traditionele papieren contracten.

Het platform moet de administratieve en operationele risico’s verlagen, een kostenbesparing opleveren en bijdragen aan meer betrouwbaarheid en efficiëntie in het handelsproces.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6242081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij ING
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×