Managed hosting door True

Albelli koopt Resnap om ki-tools fotoherkenning

Resnap Macbook Pro-editor

Fotoboeksoftwareleverancier Resnap is overgenomen door online-fotoboekenmaker Albelli uit Amsterdam. Resnap heeft op basis van kunstmatige intelligentie (ki) een subjectieve herkennings- en selectietechnologie voor foto’s ontwikkeld. Consumenten kunnen hierdoor geautomatiseerd en snel vanuit een wirwar van online-foto's fotoboeken maken. Resnap blijft onder eigen naam actief vanuit het kantoor in Nijmegen.

Resnap nam zelf afgelopen mei de Utrechtse startup Bundle over, een leverancier van een app waarmee niet alleen foto's mobiel snel zijn te delen, maar ook fysieke fotoboekjes te bestellen zijn. Tot een van de aandeelhouders van Bundle behoorde Hans Veldhuizen, de oprichter van online-fotoboekenproducent Albelli.

Albelli, waar zo'n driehonderd man werken, verwacht met de artificiële intelligentie-software en de mobiele tools van Resnap zijn positie in Europa te verstreken. Ook heeft het bedrijf ambities om wereldwijd te groeien. Om die plannen te ondersteunen is investeerder Gilde afgelopen juli ingestapt door het bedrijf over te nemen. Albelli is ook bekend onder de holdingnaam Albumprinter.

Albelli werd in oktober 2011 overgenomen door online-drukkerij Vistaprint uit Venlo, later omgedoopt tot Cimpress. Dat bedrijf, waaronder ook Drukwerkdeal valt, wil de opbrengst van de verkoop van Albelli gebruiken om te investeren in andere activiteiten.

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.