Managed hosting door True

Defensie daagt ICT’ers uit met innovatiewedstrijd

Winnaar krijgt 200.000 euro

 

cloud

De krijgsmacht daagt het mkb en startups uit om met innovatieve ideeën te komen om ‘samen sterker te staan in het cyberdomein.’ De winnaar van de jaarlijkse ‘Defensie Innovatie Competitie’ krijgt als beloning twee ton om het idee te ontwikkelen.

Defensie zoekt continu naar verbetering van cyberslagkracht. ‘Dat is noodzakelijk om een voorsprong te krijgen op tegenstanders. Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar’, aldus de krijgsmacht. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die een aantal finalisten selecteert. De jury bestaat onder andere uit de directeur plannen van Defensie, de commandant van het Defensie Cyber Commando, de directeur van het NIDV en de commissaris Militaire Productie van het Ministerie van Economische zaken. Ict’ers die zich willen aanmelden doen dat via www.tenderned.nl. De inschrijving sluit op 22 augustus 2017.

  

Militaire middelen

Met de jaarlijkse wedstrijd wil de krijgsmacht innovatie stimuleren en militaire middelen op een hoger plan brengen. Vorig jaar was duurzaam omgaan met energie bij missies het thema van de competitie. Kitepower, een spin-off van de TU Delft, won met het idee om windenergie op te wekken met grote vliegers. Dat bespaart materiaal en brandstof.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6121807). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Ministerie van Defensie
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×