Managed hosting door True

Suiker Unie adviseert telers op maat met SAP-app

Big-dataoplossing van The Next View verbetert suikerbietenteelt

 

Suikerklontjes

The Next View uit Den Bosch heeft voor Suiker Unie op basis van SAP-technologie een zogeheten smart farming-oplossing ontwikkeld. Met deze app voor veldwaarnemingen, gecombineerd met inzichten uit big data, kan de suikerfabrikant haar telers op termijn individueel advies geven. Door een efficiëntere suikerbietenteelt is zowel de eigen opbrengst als de opbrengst van de telers te verhogen, en tegelijkertijd aan een duurzame landbouw te werken

Suiker Unie heeft teeltinspecteurs in dienst die de suikerbietenboeren bijstaan met advies over de voeding en efficiënt meststofverbruik, de beperking van gewasbeschermingsmiddelen, het tegengaan van ziektes, het planten van de juiste rassen en het veranderende klimaat.

De big-dataoplossing van The Next View bestaat uit een mobiele applicatie, gebouwd met SAPUI5-technologie. Hiermee leggen de inspecteurs hun veldwaarnemingen vast en sturen deze door naar het in-memoryplatform SAP Hana. Suiker Unie leest die gegevens uit en heeft zo per perceel een overzicht van relevante landbouwparameters, geprojecteerd op een geografische kaart. Op basis van die gegevens kan de coöperatie op termijn gerichte landbouwadviezen geven aan telers.

Eerste stap

De app voor veldwaarnemingen is een eerste stap. Uiteindelijk wil Suiker Unie toe naar het boeren op basis van feiten (facts based farming).

'We hebben in Nederland maar een beperkte hoeveelheid landbouwgrond beschikbaar. Die moet je optimaal benutten. Het zo rationeel mogelijk omgaan met je teelt is de beste manier om duurzame akkerbouw te realiseren. Suiker Unie kan zijn telers daarbij helpen met gerichte adviezen, op termijn wellicht zelfs à la minute. The Next View ondersteunt ons in dit traject', zegt Jurriaan Visser, projectleider Agricultural Affairs bij Suiker Unie.

Het innovatietraject bleef niet onopgemerkt: The Next View won met de oplossing, die in nauwe samenspraak met de inspecteurs van Suiker Unie is ontwikkeld, een tweede plek in de 2017 Hana Innovation Award-wedstrijd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6013358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×