Managed hosting door True

Dans gaat Inria helpen met software-archief

 

Data Archiving and Networked Services (Dans) is een samenwerking aangegaan met het Franse Inria voor de verdere ontwikkeling van het Software Heritage Initiative. Doel van dit door Inria (Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique) opgezette project is het verzamelen, organiseren, bewaren en toegankelijk maken van de source code van alle publiek toegankelijke software. Dans is een academisch instituut van KNAW en NWO en bevordert de toegang tot digitale onderzoeksgegevens.

Inria, een Frans instituut voor computerwetenschappen en toegepaste wiskunde, is in 2015 het project Software Heritage gestart om te komen tot een publiek toegankelijk, universeel software-archief (Universal Software Archive). Het project heeft inmiddels twintig miljoen softwareprojecten verzameld; dat zou goed zijn voor tweeënhalf miljard unieke source files.

Dans is de eerste publieke en tevens eerste academische partner binnen dit project. De samenwerking met Inria zal vooral plaatsvinden op de gebieden ‘software preservation’ en ‘software sustainability’. Het Franse instituut zoekt nog meer partners en sponsors; Microsoft is sponsor van het eerste uur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5795152). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×