Managed hosting door True

Oracle moet HPE 3 miljard dollar betalen

 

contactloos betalen

Oracle moet drie miljard dollar betalen vanwege het schenden van een contract om software te ontwikkelen voor de high performance servers van Hewlett Packard Enterprise die gebruikmaken van Intel’s Itanium-chip. Dat heeft een jury van een rechtbank in Californië bepaald.

De rechter oordeelde in 2012 al dat Oracle contractueel verplicht was (database)software te blijven ontwikkelen voor het Itanium-platform van HPE. Het ict-concern was hiervoor in 2010 met HPE een overeenkomst aangegaan, maar zag daarna na de overname van Sun Microsystems kort daarop van af. Dat kostte HP omzet, zo stelt de jury nu.

‘De beslissing van Oracle om de toekomstige softwareontwikkeling te staken voor het Itanium-serverplatform in maart 2011 is contractbreuk, wat HPE en onze klanten flinke schade heeft toegebracht’, stelt het bedrijf in een verklaring.

Oracle heeft aangekondigd in beroep te gaan. Het bedrijf beweert terecht met de ondersteuning te zijn gestopt omdat het Itanium-platform op zijn einde liep; Intel en HPE zouden ook geen verdere investeringen meer in de processor willen doen omdat die niet industriebreed werd omarmd. Bovendien zegt het bedrijf HPE voldoende te hebben ondersteund. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5792608). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×