Managed hosting door True

EZ trekt 75 miljoen euro uit voor innovatie in MKB

Prinsjesdag 2013

 

Innovatie

Het Innovatiefonds MKB+ wordt ter stimulering van de economie verder versterkt. In totaal wordt 75 miljoen euro uitgetrokken voor vroege fase-financieringen en investeringen van informal investors. Deze co-financiering is met name bedoeld voor jonge innovatieve en kleine bedrijven. Die groep kan momenteel moeilijk aan financiering komen. Hierbij wordt maximale aansluiting gezocht bij het mkb-innovatiefonds voor verzekeraars.

Minister Kamp (Economische Zaken) kondigt dat in zijn nieuwe begroting aan. Vroege financiering stelt starters in staat om een eerste prototype te maken. Ook kunnen die jonge bedrijven zo hun businessmodel verder uitwerken, wat nodig is om zelfstandig vervolginvesteringen aan te trekken.

Daarnaast wordt het bestaande innovatiekrediet verruimd voor kleine en middelgrote bedrijven die samenwerken. Dit betekent dat de overheidsbijdrage aan innovatieprojecten binnen het innovatiekrediet voor deze doelgroepen wordt verhoogd van 35 procent naar respectievelijk 45 en 50 procent. De verwachting is dat in 2014 ongeveer 34 bedrijven dankzij het innovatiekrediet kunnen starten met hun innovatieprojecten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4875011). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Minister Verhagen?

75 miljoen voor 34 bedrijven.... dat is grofweg 2 M per bedrijf.... en dat voor kleine bedrijven....

Innovatie?

Laat het mkb in Nederland eerst eens de basis op orde krijgen. Het moet de buurlanden en landen uit het voormalig oostblok voor laten gaan. Het is droevig gesteld met de beveiliging van het mkb in Nederland en daar gaan meerdere miljarden mee verloren.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×