Managed hosting door True

Sogeti en Informatica leveren veilige testdata

 

Ict-dienstverlener Sogeti en de Amerikaanse leverancier van data-integratiesoftware Informatica hebben voor de Nederlandse markt een partnerovereenkomst gesloten voor Test Data Management-oplossingen. Hiermee kunnen organisaties systemen testen met data in een afgeschermde omgeving, zonder dat er een groot beroep wordt gedaan op opslagcapaciteit, er ongeoorloofd gebruik van persoonlijke gegevens dreigt en zonder hoge licentiekosten.

Sogeti heeft deze Test Data Management-aanpak ontwikkeld samen met Informatica. Deze wereldwijde leverancier van data-integratiesoftware voorziet in de technologie waarmee testdata op diverse technische platformen kunnen worden beheerd.

‘Veelal onbedoeld gebruiken organisaties productiegegevens tijdens een testfase’, zegt directeur Software Control Marco van den Brink van Sogeti. ‘Het gebruik van deze gegevens is echter aan privacyregels gebonden. Een aanvullend probleem is dat de capaciteit van een testomgeving door opslagkosten beperkter is. Om tot een beperkte en werkbare deelverzameling van informatie te komen, heb je de juiste technologie nodig. Met de software van Informatica kunnen we eenvoudig testdata anonimiseren en subsetten.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4674334). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Goed iniatief. Hopelijk is de testdata wel te vergelijken met productiedata. Anders heb je er niet veel aan.

Data masking is niet nieuw, het bestaat alweer een aantal jaren. Dat niet altijd correct met de privacy omgegaan wordt, eens. Dit artikel zegt mij alleen niet meer dan dat Sogeti een paragraaf van TMap heeft herschreven en daar binnen beschrijft dat het de tooling van Informatica gebruikt.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×