Managed hosting door True

ICT Automatisering breidt belang in Lineas uit

 

ICT Automatisering breidt zijn belang in het Duitse Lineas, softwareontwikkelaar voor de autoindustrie, uit naar negentig procent. Vanaf 1 januari 2009 moet het bedrijf in zijn geheel zijn overgenomen.

Het Nederlandse ICT Automatisering heeft zijn belang in de Duitse softwareontwikkelaar Lineas uitgebreid naar negentig procent. Eerder hadden de Nederlanders al tachtig procent in handen van de Duitse ontwikkelaar van software voor besturingsapparatuur, communicatieplatforms en multimedia voor de autoindustrie. Er is niet bekendgemaakt welk bedrag is verbonden aan de vergroting van het belang in het Duitse bedrijf. De uitbreiding past in de strategie van ICT Automatisering om de activiteiten in Duitsland verder uit te breiden.

Lineas is opgericht in 2001. Het bedrijf boekte over 2007 een omzet van ruim acht miljoen euro. Bij het bedrijf werken ongeveer honderd mensen. ICT Automatisering financiert de uitbreiding van het meerderheidsbelang uit eigen middelen. De softwareontwikkelaar en dienstverlener met vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen hoopt voor 1 januari 2008 het resterende belang (tien procent) over te nemen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2679042). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.